sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kevään värejä!

Näin hauskan kirjeen kera saimme noin kuukausi sitten yhteistyökumppaniltamme Top Canisilta testattavaksemme aivan ihanat herkullisen limen väriset Ratia Y-valjaat. Hugo sai käyttöönsä nämä testi-valjaat, sillä Helmille olin hankkinut juurikin samanmoiset valjaat , mutta tietenkin pinkit.




Hyvät ja istuvat valjaat ovat koiralle mukavat käyttää sekä ergonomiset päällä. Koiran kaulan ja selän nikamat eivät joudu valjaiden kanssa niin suurelle rasitukselle kuin pannan kanssa, mutta valjaissakin on hyviä ja huonoja ominaisuuksia. Valjaiden tulee olla koiran rakenteelle sopivat ja tietenkin koiralle sopivan kokoiset. Valjaiden tulisi asettua koiralle niin, että olkanivelen liike ei esty, eikä valjaiden etukappale saisi painaa kurkkua, luonnollisestikaan valjaat eivät myöskään saa hangata koiraa esim. kainalosta. Useimmmiten paras valjas koiralle on Y-valjas, jossa kaulakappale kulkee selkeästi lavan yläpuolla mahdollistaen lavan liikkeen ja näin ollen eturaajan normaalin liikeradan. Koiran liikkuminen valjaissa tulee sujua ongelmitta maastossa kuin maastossa.  Koiran turvallisista ja sopivista ulkoiluvälineistä voit lukea hyvän artikkelin täältä

Me saimme Top Canisilta käyttöömme tosiaan Ratian Y-valjaat, tyylikkään kauniit ja herkullisen limen väriset - värejä valjaasta löytyy useita toinen toistaan herkullisempia. Nämä valjaat ovat ihanan pehmoiset, markkinoiden pehmeimmät. Materiaali valjaissa on sileää turkille mahdollisimman hellävaraista ja vähän kuluttavaa polyesterkangasta, sekä pehmoista turkkia suojelevaa fleecemateriaalia. Villakoiran turkki luo omat haasteensa, usein turkki takkuuntuu helpolla esimerkiksi valjaiden taikka pannan kohdalta. Nämäkin valjaat takuttavat hieman - meillä etenkin Helmiä, jolla on hyvin pehmoinen turkinlaatu - kuitenkin paljon vähemmän, kuin kovemmasta materiaalista olevat toiset valjaamme. Valjaissa on vain yksi kiinnityskohta, vatsan ympärillä - se on myös hyvä ominaisuus villakoiran turkkia ajtellen, mitä vähemmän karvaa kuluttavia ja takuttavia lukkoja ym. , sen parempi. Tässä valjaassa pään ympärys määrittelee koon, vatsan ympärystä voidaan säättää. Valjaasta on useita kokoja, aivan pienestä oikein suureen. Meillä kummallekin, niin Helmille kuin Hugollekin, vajaat istuvat ja sopivat todella hyvin - Hugolla on koko 30 cm ja Helmillä 35 cm. Vajaat voidaan myös pestä 30 asteessa, ja kestävät pesua moitteetta. Noin kuukauden käytön ja testailun jälkeen voin lämmöllä suositella näitä valjaita, myös turkkiroduille!


Ratia Y-valjaissa on kiinnityskohdat hihnalle niin selän päällä,
kuin vatsakappaleessakin -
soveltuvat siis vaikka jäljestykseenkin.

Fleece-materiaali on ihanan pehmoista,
ja valjaat ovat myös topatut ja todella pehmoiset sekä ihanat!

Vatsahihnan materiaali on sileää turkkia säästävää polyesteria.

Valjaissa on vain yksi lukitus vatsan kohdalla,
kätevä muovinen pistolukko.


Valjaita on nyt testailtu meillä reilu kuukausi erilaisilla lenkeillä ja erilaisissa maastoissa. Olemme pitäneet valjaita mm. juoksulenkillä, jolloin tuntuu, että valjaat ovat koiralle mukavammat liikkumisen kannalta. Valjaat ovat kivat myös pitkillä kävelylenkeillä, ei joudu kaulan seutu niin suurelle rasitukselle. Metsässä, koirien juostessa vapaana, useimmiten pidän koiria ilman mitään pantaa tms., ihan turvallisuuden vuoksi - ettei panta/valjas tartu kiinni mihinkään eikä tule mitään haaveria. Valjaat ovat kuitenkin kätevät lenkeillä, jolloin vaihdellen kävellään kävelyteillä ja välillä poiketaan metsäänkin hurvittelemaan. Seuraavassa kuvakooste tällaiselta keväiseltä lenkiltämme. 

Hugo, metsän prinssi, 
tutustuu suloisiin sinivuokkoihin maistellen ja haistellen! 








Poseerauksia yksin ja yhdessä!











"Ja HIP-HEI, näin me vaan juostiin ja rallateltiin, 
eikä valjaat yhtään haitanneet!"







Iloinen Helmi!





Nauravainen Hugo!





"Kokeiltiin me metsä-agilityäkin,
 ja sekin sujui näillä pehmoisilla valjailla vallan mallikkaasti!"





"Sinivuokko huusi näin:
Katsokaa myös tännepäin!
Siniseksi metsän teen,
iloiseksi pientareen."

(Anna-Mari Kaskinen)






Hyvää ja kaunista kevättä 
näiden sinivuokkojen kera toivotamme lukijoillemme!

Kiitämme Top Canisia ja Tuula Pekkalaa yhteistyöstämme, 
ja Hugo kiittää erityisesti ihanista pehmoisista valjaistaan - 
kyllä nyt kelpaa kevättä vastaan ottaa!




- Riika ja Muruset -

















2 kommenttia:

  1. Oi, oottepas saanut mieluisan yllätyksen Top Canisilta. Hyvin näyttää sopivan valjaat <3 Etenkin noi limet on siistinväriset, vau!

    Me ollaan kans tykätty näistä ihan hirmuisesti. Ihan huippuvaljaat ja sopivat niin mainiosti koko porukalle. Tällähetkellä kaikilla kolmella on punaiset y-valjaat ja kyllä ne ovatkin herättäneet ihmisissä ihastusta, kun koko sakki on samoissa väreissä <3 Hih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kyllä, pidän itse myös kovasti valjaista, malli sopii hyvin meidän pienillekin! :) Värit ovat niin herkulliset, kuin karamellit! <3 Teillä on ihanaa, kun Tytttö-triolla on saman väriset valjaat, ovat tosi tyyllikkäät tyttöset! <3

      - Riika ja Muruset -

      Poista