maanantai 29. kesäkuuta 2015

Tuuri

Parisen viikkoa sitten kävimme testailemassa mukavalla naisporukalla tuuriamme Tuurissa - Rita ja ystäväni Minnan Nana osallistuivat Tuurin Miljoonakoira 2015 näyttelyyn 13.6.2015! Meillä oli todella mukava, opettavainen ja hieno ihka ensimmäinen näyttelyreissu, nautimme kaikki reissusta kovasti!

Matkaan lähdimme Ritan, tyttäreni Fannin ja Äitini Seijan kanssa perjantaina iltapäivästä suunnaten ensin Kaarinaan, josta otimme kyytiin vielä ystäväni Minnan ja hänen villansa Nanan. Ajelimme mukavassa ja jopa hetkittäin lämpimässä aurinkoisessa säässä kohti Tuuria, Tähtösemme Rita ja Nana olivat super-hvyiä matkalaisia - hiiren hiljaa nukkuivat omissa häkeissään. 316 km tuli matkaa taitettua kun vihdoin illansuussa saavuimme perille eksoottiseen, mutta kerrassaan posiitiivisesti meidät yllättäneeseen yöpaikkaamme, Tuurin Vanhalle Asemalle. Ihasteltuamme upean junavaunumme lähdimme reippaasti iltalenkille hyttyspilveen - hyttysiä riitti niin, että Prinsessa-Rita oli aivan ahdistunut moisista inisijöistä! Näyttelyalue tuli tutuksi, ja unten maille pääsimme hyvissä ajoin puolilta öin - juuri sopivasti ehtiäksemme nukkua viitisen tuntia ennen aamun herätystä Puudelien puunaukseen! 

Aamun aikataulu piti, ja Puudelit olivat valmiina kauneuskisaan juuri ajoissa. Saavuimme näyttelyalueelle, ja teimme oman 'leirimme' trimmipöydän ja tuolin kera hienojen näyttelytelttojen jatkeeksi todetaksemme, että kylläpä olivat nuo näyttelyteltat käteviä - joskus vielä ehkäpä meilläkin sellainen! Vielä viimehetken turkkien oikomista ja tukan laittamista ja avot, meillä oli hienot Neidot kisaan lähdössä. Neidot Rita ja Nana ottivat odottelun ja laittautumisen vallan hienosti, nukkuen häkeissään taikka pönöttäessään reippaina trimmipöydällä. Kehävuorossa oli ensimmäisenä Minna Nanansa kanssa, oi jännitystä! Minnalle ja Nanalle tämä oli ihka ensimmäinen näyttelykerta ikinä, eikä olisi voinut upeampaa saavutusta tulla! Nana sai arvostelukseen ERI1, SERT ja ROP - niin upeaa ja hienoa, että emme tahtoneet nahoissamme pysyä! Onnea ystäväni!  Meille Ritan kanssa tämä oli myöskin ihka ensimmäinen virallinen näyttely yhdessä, Rita on nuorena näytellyt junior-luokissa pariin otteeseen ja match showssa olemme käyneet pariin otteeseen harjotusreissuilla. Kehäesintyminen sujui meiltä mielestäni oikein mukavasti, Rita liikkui iloisesti ja reippaasti häntä pystyssä heiluen, seisottaminen maassa onnistui ihan kelvollisesti, mutta pöytätyöskentely on se jännä juttu, joka kaipaa vielä hiomista - niin Ritan kuin eritoten minunkin osaltani! Ritan tulos oli EH2,  'erittäin hyvä' rotunsa edustaja, johon olen oikein tyytyväinen. Ritalle annan täydet kymmenen pistettä Neidon reippaasta ja iloisesta esiintymisestä sekä asenteesta koko näyttelypäivään. Tästä meidän on hyvä jatkaa eteenpäin! 

Ennen ryhmäkehiä, joihin siis Nana huippuhienolla tuloksellaan ylsi, kulutimme aikaa - no missäs muuallakaan kuin tietenkin Tuurin Kyläkaupassa - shoppaillen. Näyttelytähtösemme jätimme 4H kerholaisten ylläpitämään koirahoitolaan, jonne Tyttöset jäivätkin reippain mielin ottamaan kauneusunia omiin tuttuihin häkkeihinsä. Shoppailu kaupassa oli tietenkin tuloksekasta, kuten aina Tuurissa, mukaan tarttui yhtä jos toistakin tuliaista kotona odottaville! Ryhmäkehiin valistauduimme - no tuota hiukan ehkä kevyemmällä otteella, kuin kanssakilpailijamme - mutta sanotaanko näin, että oppia ikä kaikki, tässäkin! Nana esiintyi edukseen myös ryhmäkehässä, mutta jatkoon ei tällä kertaa Neidon tie kuitenkaan yltänyt. Nanan tulokseen voi silti olla enemmän kuin tyytyväinen, ja kylläpä me sitä sitten koko porukalla hehkutimmekin! Mahtavissa ja iloisissa, joskin aika uupuneissa, tunnelmissa oli hyvä lähteä ajelemaan kotiin päin - hiljaksiin ja turvallisesti! 

Seuraavassa mukavia muistoja moninaisin kuvin! 
'Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa'!

Neitosten kauniit näyttelytrimmit loihti
 jälleen kerran Johanna Markola -
 iso kiitos hänelle kumpaisenkin puolesta! 




Neitoset poseeraavat menomatkamme taukopaikalla 
ihanassa aurinkoisessa ja jopa lämpimässä säässä!





Rita - reipas matkalainen!




Yövyimme Tuurin Vanhalla Asemalla, 
'hyttinämme' eksoottinen, erilainen vanha höyryjunan vaunu!





Illan uupuneet!







Aamu aloitettiin reippahasti ja 
rivakasti puudelipuunauksella klo. 05.00!


"Pitäiskö mun todellakin
jaksaa tästä heräillä!"

"Tiedättekö te hassut,
mitä kello oikein on!!"

"No, ok, voinhan mä tässäkin torkkua!"

'Leirimme' näyttelypaikalla!





Jälleen Puudelien puunausta!






Tukka hyvin - kaikki hyvin!
Kelpaa tässä meidän odotella!






Valmiina kehään!





Jännittävää!




Nana - Charlotte Auksine Banga - kehävuorossa!








Jännää odottelua -
milloin on vuoromme!





Rita - Albarmex'n Hope - vihdoin kehässä!








Voittajan on helppo hymyillä!
Ihana Nana -
ERI1, SERT ja ROP!
Onnea Suloisuudelle sekä Minnalle!




Me Ritan kanssa saimme mahtavan hyvää harjoitusta!
Saavutus on mitä mainioin, 'Erittäin hyvä', EH!
Hyvä me!






Tuomarina toimi Eija Halonen.

Ritan arvostelu:

- Hyvät mittasuhteet omaava narttu, jonka alaleuka tulisi olla voimakkaampi ja kirsupigmentti voimakkaampi.
- Hyvä kaula.
- Riittävät lavat ja rintakehä.
- Hyvät tassut.
- Hännän kiinnitys tulisi olla korkeampi, hyvä häntä.
- Takakulmaukset tulisi olla voimakkaammat.
- Hyvä väri, turkki voisi olla tuuheampi.
- Liikkuu hyvällä askeleella sivusta ja takaa, edestä veivaten.
- Reipas luonne.
- Handleri tarvitsee kehäharjoitusta.





Kaverukset!





Onnellisia!






Nana valmiina ryhmäkehään!





Nana ryhmäkehässä.
Tuomarina Juha Putkonen.








Ritan vuoro ottaa rennosti ryhmäkehän reunalla katselijana. 
"Nautiskellaan Mami!"






Loppuun kimara 
"Voittaja-fiiliksiä"!







Ihan mahtava ensimmäinen näyttelyreissumme 
onnellisesti takana!
Lisää reissuja tulossa - takuuvarmasti - 
näyttelykärpänen taisi päästä puremaan!




- Riika ja Muruset -


























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti