tiistai 1. huhtikuuta 2014

Hampaiden hoitoa

Viime torstaina 27.3 oli jännä päivä niin Villapöksyille Helmille ja Hugolle kuin tälle kirjurina toimivalle "Ihmis-Äidillekin" - Villapöksyjen hammashoitopäivä! Edellisenä päivänä pääsivät Puudelit kylpyyn, jotta olisivat siistejä Murusia Eva-lääkärin hoteissa. Tehtiinpäs nassujen konetuksetkin, jotta olisi hyvä hoidella hampuja ja simmuja - tosin konetusjälki tuli aivan hirvittävä kummallekin Muruselle, sillä pikkutrimmeri otti ja sanoi itsensä irti ja piti turvautua vanhaan ja isoon Moseriin, joka ei enää pikkutrimmeriin tottuneelle kädelle ollutkaan kovin ketterä! 

Aamu alkoi Muruille paaston merkeissä, mikä tietysti oli hiukan syvää huokailua ja kummeksuntaa herättävää! Onneksi meillä Muruset syövät muutoinkin vain kerran päivässä, niin tämä ei aiheuttanut aivan kasapäin harmaita tupsuja heidän turkkeihinsa! Iltapäivällä marssimme sitten sovitusti Koira-Kissaklinikalle luottolääkärimme Eva Einola-Koposen luokse. Koiruilta oli tarkoitus hampaiden puhdistuksen lisäksi poistaa silmistä ylimääräiset ripset ( distichiasis ), joita kummallakin oli muutama sekä ottaa Hugolta kontrolli-verikokeita hänen suolisto-ongelmiensa seurannan vuoksi. Kummatkin Muruset olivat oikein reippaina lääkärillä, vaikka se jännäyksen paikka onkin etenkin Hugolle. Esivalmisteluina Muruilta kuuneltiin sydän ja mitattiin lämpö ja tarkastettiin, että kaikki on kunnossa nukutusta varten. Keskustelimme samalla Hugon voinnista ja suunnittelimme jatkotutkimuksia suolisto-ongelman selvitttämiseksi. Sitten Muruset saivat "nukku-matin" peppulihakseen ja fleecepeiton lämmössä kävivät unten maille sylissämme. Muruset vietiin toimenpiteeseen Evan osaaviin käsiin ja meille omistajille alkoi jännittävä ododettuluaika. Sovimme, että tulemme hakemaan Villapöksyt ennen klinikan sulkemista illalla. 

Tullessamme hakemaan Murusia kuului jo odotusaulaan Helmin itku - hän on sellainen äänekkäästi protestoiva Neito-Koiruli ettei paremmasta väliä. Jos Helmi tiedotti olemassaolostaan ääneekkäästi, istui pikkuinen Hugo toipumishäkissään hipihiljaa vain hiukan tärräillen ja silmät suurina katsellen, millon Mami oikein saapuu! Kummankin Koirulin hampaiden puhdistus oli sujunut oikein hyvin. Hugolla oli ollut paljon hammaskiveä ja ientulehdusta, mutta kaikki oli saatu hoidettua ja yhtään hammasta ei kuitenkaan pois jouduttu ottamaan, mikä oli suuren helpotuksen aihe. Silmien hoito oli sujunut hyvin kummallakin, ylimääräiset ripset oli poistettu ja kyynekanavat huuhdeltu. Kotiin saimme jo omilla jaloillaan käpyttelevät, vaikkakin hiukan höpsäkkäin ilmein varustellut, Pikku-Puudelit! Kotiin viemisiksi ostin Dentisept hampaiden hoitogeeliä ja päätin, että nyt on terästäydyttävä Pikkuisten hammashoidossa! 


Helmi-Neito nukkua nöksähti lasten junaradalle!

Uni paras lääke on!

Mulkoilua alta kulmain -
 "Mami, mitä teit mulle!"

Peittoon kääriytyneenä uni tuo helpotusta!

UUH, kun väsyttää!

Ilta kotona meni aikalailla unten mailla! Puolilta öin alkoi kuitenkin jo villapöksyt virkistymään ja tärkeä ääni keittiöstä - jääkaapin oven avaus - sai jo pikku-töppösiin liikettä! 


"Hei, kuulin äänen!"

"Mitä, mitä - hei saadankos mekin jo jotakin?"

"KIITOS, tekipä kinkkuviipale terää!"


Seuraavan päivän ohjelmaan kuului ensimmäinen kotihoito Dentisept-geelillä! Ennen geelin levitystä Pestiin tietenkin hampaat, mikä ei todellakaan lukeudeu meidän Villapöksyjemme lempipuuhiin! En ole pesussa varmastikaan kovin hyvä, joten näitä seuraavia kuvia ei kenekään kannata suoranaisesti opikseen ottaa! 


Tässä välineistöä!

 Ensin vuorossa Helmi-Neito rohkeanpana ja hammashoito-myönteisenpänä!


Ensin toinen puoli ...

... ja sitten toinen!

Valkoinen hieno rivistö on nyt!

"HUH, mikä homma!"

"Jaahas, että tuommoistakin vielä!"

"En muuten avaa suutani!"

"HYIII"

"Apuaa, nyt kyllä tukehdun!"

"Mikä homma! Nyt kyllä murjotan!"
Seuraavana vuorossa Pikku-Herra Hugo, jolle hampaiden hoito on kammotus ja aiheuttaa vähintäänkin "harmaita hiuksia"!


"Ihan HIRVEETÄÄÄ!"

Ja sitten hammasgeelin kimppuun ...

"Tämä vaniljainen maku on YÖKKÖ!"
- Huomaa Mamin hammasgeelistä kiiltelevä käsi,
levitys hampaisiin ei ollut aivan maailman helpoin juttu! 

No, on valkoiset hampaat!!

" YÖK, tää oli ihan karseista karseinta puuhaa!!"

"Vaan, voittajan on helppo hymyillä!"
- tuumii Hugo

"Selvittiin tästäkin!"
Meillä tätä hampaiden hoitoa harjoitellaan nyt ahkerasti! Koska olemme kuitenkin suhteellisen amatöörejä ja alkumetreillä, laitan tähän loppuun vielä pari asiantuntijalinkkiä aiheesta!





Näissä tunnelmissa onkin hyvä lopetella tällä kertaa ja toivotella lukijoille koirineen tsemppiä hampaiden hoitoon!




- Riika ja Muruset -









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti