torstai 22. lokakuuta 2015

Toimiva tuplahihna!

Puolisen vuotta sitten saimme käyttöömme - testiin ja arvioitavaksi - yhteistyökumppaniltamme TopCanisilta tuplataluttimen. Talutinta on nyt testattu ja käytetty päivittäin, ja täytyy sanoa, että talutin on kyllä loistava "monikkokoira"perheen apulainen. Meillä näitä vikkeliä villavipeltäjiä lenkillä mukana pyörii säännöllisesti 2-3 ja tämän tuplataluttimen kaltainen helpotus talutinsekamelskaan on ollut enemmän kuin tervetullut! 

Saimme taluttimia testiin ihanalta TopCanisin Tuula Pekkalalta jopa kaksin kappalein, musta talutin meille kotiin Helmille ja Hugolle ja pinkki talutin Äidilleni Ritalle ja Miinalle. 





Tavallisen, totutun jakajahihnan sijaan tuplataluttimessa on liitetty kaksi normaalimittaista talutinta yhteen. Meidän testikoossamme talutin on 150 cm pitkä -  kädensija mukaanlukien, ja 2 cm leveä. Tuollainen tavallinen jakajahihna normaalin hihnan lisänä "pakottaa" koirat liikkumaan hyvin lähekkäin ja esim. tarpeiden teko voi olla kiusallista taikka jopa mahdotonta, kun koira ei pääsee omaan rauhaansa. Tämä tuplahihna antaa tilaa kummallekin koirakäyttäjälle normaalin hihnan verran, asioimaan pääsee omaan rauhaansa eikä tarvitse tepsutella koko lenkkiä kylkikyljessä, tarvittaessa on helppoa lyhentää hetkellisesti toisen koiran tilaa vaikka toinen kulkisikin "pitkällä hihnalla". Talutin ei kuitenkaan kokonaisuutena ole liian laaja, eli koirat eivät kulje liian laajalla alueella taluttajaan nähden, on helppoa hallinnoida ja ohjata koirien kulkua ja liikkeitä.Talutin on valmistettu kevyestä nailonhihnasta, joka on kauttaaltaan päällystetty heijastinnauhalla. Taluttimen keveys on meillä koettu hyvänä asiana, sillä käyttäjinä ovat pienikokoiset toy- ja kääpiövillakoirat (painoiltaan n. 3-4,5 kg), ja on toki mukavaa heille ettei hihna ole tuhottoman painava. Heijastinnauha kauttaaltaan on mahtava turvallisuustekijä etenkin näin syksyn ja talven pimeillä. Taluttimessa on reilun kokoinen  kädensija, joka on pehmustettu mukavuutta tuovalla pehmoisella fleecellä. Taluttimen kaksi erillistä hihnaa on kiinnitetty kädensijaan pyörivällä metalliosalla - "kierteenpoistajalla" - ja hihnat eivät tämän ansiosta mene lenkillä solmuun, vaikka koirakaverukset puikkelehtisivatkin puolelta toiselle, vaan hihna pyörii auki itsekseen. Villakoirat ovat energisiä, vikkeliä, nopeita ja näpsäköitä liikkeissään - olen ollut positiivisesti yllättynyt, että hihna tosiaan pysyy järjestyksessä vaikka pikkukaverit pyrähtelisivätkin puolelta toiselle. Tuplatalutin on ollut meidän puudeleilla käytössä päivittäin, ja olemme kokeneet hihnan hyvänä ja helppona käyttää - suosittelemme hihnaa lämmöllä!


Hihnassa on kestävät ja pitävät BGB lukot varmistamassa,
että koirakaveruksesi eivät pääse vahingossakaan irtoamaan. 

Metallinen kierteenpoistaja pitää hihnat selvinä,
vaikka lenkkeilijät puikkelehtisivatkin puolelta toiselle!

Pehmoinen fleecevuorattu kädensija
tuo mukavuutta ulkoiluttajalle!


Meidän puudelipoppoomme 
- suloinen testiryhmämme - 
keväisessä Ruissalossa!







Meillä hihna on ollut tosiaan aivan päivittäisessä käytössä,
 ja etenkin perheen pienempien lenkittäjien suosiossa - 
onhan kahta koiraa helpompaa hallita, 
kun ovat tukevasti kiinni yhdessä hihnassa!




Näissä, jo keväällä kuvatuissa tunnelmissa,
 sai juurikin perheen nuorin neitonen toimia mallitaluttajana, 
äidin ja blogin kirjoittajan toimiessa kameran toisella puolen!







"Kun osasimme hienosti kulkea jokainen vuorollamme, 
tuolla keväisellä lenkillä vielä uudenkarheassa tuplahihnassa, 
saimme toki vähän poseerailla aivan vaan Mamin mieliksi ja malliksi!"







  

Äitini on jo iäkkäämpi ihminen ja asustelee aivan kaupungin ytimessä, Aurajoen rantamilla Suomen Joutsenen kupeessa. Hänen sekä Ritan ja Miinan päivittäisissä lenkkimaastoissa liikkuu paljon niin ihmisiä, polkupyöriä kuin autojakin. Tämä tuplahihna on helpottanut huomattavasti heidän arkeaan ja päässyt myös heillä aivan päivittäiseen käyttöön. Kovasti kiitollisia ovat olleet hekin testiryhmään pääsystä!

Tässä Äitini kommentit hihnasta:

"Tuplahihna on hyvä, ei sotkeennu, ja pyörii hyvin itsekseen auki. Hihna antaa kahdenkin koiran taluttajalle mahdollisuuden käyttää esim kävelysauvaa liukkaalla kelillä tukenaan. Hihna tekee kahdesta koirasta lauman, joka liikkuu mukavasti. Pidän hihnasta todella!

Parannusehdotuksena hihnaan olisi kädensijan liittymäkohtaan lenkki ja hihnoihin lukot, jotka voisi kädensijan lenkkiin kiinnittää, näin olisi mahdollista lyhentää hihnaa, jos haluaa koirien kulkevan vain rinnallaan. 

Kiitoksia hihnasta!"



Kiitämme kovasti TopCanisia ja Tuula Pekkalaa yhteistyöstämme
 saadessamme toimia tuotetestaajina  ja -arvioijina!



- Riika ja Muruset -



















2 kommenttia:

  1. Lämmin kiitos postauksestasi, hyviä kuvia ja mahtava teksti. Kehitysidean laitan "korvan taakse" ;)
    syksyisin terkuin Tuula Pekkala

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syysterkkuja Tuula sinulle myös! :))

      - Riika ja Muruset -

      Poista