torstai 13. maaliskuuta 2014

Olen nähnyt Helmi-Neidon kylvyssä - Ihanaaa!

Villakoiran turkki vaatii jatkuvaa hoitoa ja huolenpitoa. Säännöllisesti tulee turkki käydä läpi takkujen varalta, se kuinka tiheään kutakin koirulia täytyy harjailla ja kampailla, riippuu paljolti turkin laadusta ja pituudesta, koiran iästä ja sen myötä turkin "kehittyneisyydestä" - nuoren takkuikäisen koiran turkkia joutuu takuulla useammin harjaamaan ja selvittämään kuin jo aikuistuneen koirulin.Turkki tulee pestä n. 2-4 viikon välein, riippuen hieman säistä ja muusta turkin kunnosta sekä pituudesta. Pesun jälkeen turkki tulee kuivata kuivaimella ja karstata suoraksi, suora turkki pysyy pitempään ja paremmin takuttomana. Villakoiran turkki kasvaa kuten ihmisen hiukset eli sitä täytyy leikata säännöllisesti, leikkaus- eli trimmaus-väli riippuu taasen kunkin koiran turkista - millaisessa mallissa haluaa koiruliaan pitää ja kuinka nopeaan karva kasvaa. Trimmauksen voi hoitaa itse, jos sakset ja silmät suostuvat hyvään yhteityöhön taikka sitten trimmauksen voi hoitaa ammattilainen. Isompien trimmausten lisäksi villakoiran kuono, tassut, intiimialue ja hännän tyvi ajellaan säännöllisesti lyhyeksi - tässäkin ajelutiheys riippuu paljolti omasta mausta ja siitä, onko koira aivan koti-kaveri vain taikka näyttely-esiintyjä. Villakoiran turkki siis vaatii hoivaa ja turkinhoito toki vie aikaa, mutta vastalahjaksi saa ihanan, kauniin pehmoisen puudelin, josta karvaa ei irtoa itsestään ollenkaan ja säästyy imuroimasta lattioilta ja huonekaluista koirankarvoja!

Lisää villakoiran turkinhoidosta voit lukea Suomen Villakoirakerhon sivuilta:

http://www.villakoirakerho.com/trimmausohjeet/yleistaturkki.htm

Meidän Helmillä oli tänään "kylpypäivä". Konetyöt eli naaman, tassujen ja intiimialueen ajelun olin tehnyt jo toissapäivänä, mutta pesulle Neito pääsi vasta tänään. Helmi on kaikissa hoitotoimenpiteissä todella kiltti ja kuuliainen, kaiken saa tehdä ja missään Neito ei laita vastaan. Tällaista puudelia on todella mukavaa hoitaa, suorastaan rentouttavaa ja iloa tuovaa puuhaa!


Rokkitukka!



Tästä lähdettiin liikkeelle! Helmin pesuun menee aikaa noin puolisen tuntia, vaahdotan hänet kahteen kertaan ja tarpeen mukaan laitan hoitoainetta taikka muita turkin hoitoaineita. Huuhtelu on todella tärkeää, jos turkkiin jää hiukankin shampoota taikka muuta, niin takuuvarmasti tuloksena on helposti uudelleen takkuuntuva ja likaisen oloinen turkki. Pesujen jälkeen pyyhkellä puristelen vain suurimmat märkyydet pois ja kuivaan korvat sisältä huolella. Tämä jälkeen alkaa operaatio turkin kuivaaminen!


Tyynyyn on kiva lepuuttaa päätä Mamin kuivaillessa tukkaa!

Kuivaan osan kerrallaan, aloittaen päästä,
muun vartalon ollessa pyyhkeen sisällä kosteassa!

Tukka kuntoon!

Monilla villakoiran omistajilla on käytössän tehokas turbofööni,
mutta itselläni on tavallinen ihmisten hiustenkuivain
ja hyvää jälkeä silläkin tulee, aikaa toki kuluu!

Plääh!

Helmin turkin kuivaamiseen aikaa kuluu minulta ja tavis-fööniltä reilu tunti! Puuha on kuitenkin melko rentouttavaa ja mukavaa. Helmi on todella kiltti ja tuntuu nauttivankin lämmöstä! 




Turkki kuivana ja pöyheänä!
Vielä tukan kampaus ja avot!

Reilu parituntisen kauneudenhoitosession päätteeksi saakin sitten nauttia ihanasta, puhtaasta ja pehmoisesta puudelista ... pahimmillaan seuraavaan lenkkiin saakka ja parhaimmillaan sen nelisen viikkoa! Meillä - kun tämä valokuvaus on sydäntäni lähellä - loppuun kuuluu vielä tuokio kameran edessä - Puudelitkin jo tietävät tämän! 



Seisomakuvista näkee, että turkin malli on jo vähän "ylikasvanut"
ja vaatisi jo pian trimmausta


Keväisiä ja aurinkoisia tunnelmia!



Kyllä tuli niin suloinen ja nätti Puudeli-neito!


Kaunis ja suloinen Helmi-Neitoni!


Ja jotta koko homma ei kävisi aivan tylsäksi kylpypäivän päätähdelle - tälläkertaa Helmille - niin lopuksi tehdään muutama temppu ja kiitoksena toki namipaloja!


Anna tassu!
- Ja kieli jo lipoo toiveikkaana -

Namskis - osasinpas!
Ja sitten ansaituille unille!




- Riika ja Muruset -











2 kommenttia:

  1. Kyllä on hienosti Riikalla hallussa niin koiran hoito, teksti kuin valokuvauskin. Pitäisi kyllä Riikan saada mielestäni oikeen turbofööni että voisi vähän lyhentää tuota kuivausaikaa. Lisäksi hänellä on hoidettavana myöskin ihmislapset ja perhe. Miten ihmeessä hän kerkeää kaiken sen, ihmettelen useasti.
    Tosi hienoja valokuvia. Helmikin näyttää oikeen nauttivan Riikan hellästä ja osaavasta käsittelystä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Leila! Arvostan kauniita sanojasi todellakin! Erityiskiitos sinulle ihanaisesta ensimmäisestäni - Hugosta!

    Nämä Pikkuruiset Muruset ovat niin lähellä sydäntäni! Miettimällä ja suunnittelemalla ajan käytön, kaikenlaista ehtii!

    - Riika -

    VastaaPoista